Geschiedenis

In september 1987 startte de Gezinsbond van Loppem met een wekelijkse activiteit in de sporthal De Strooien Hane. Er werd gespeeld op vrijdagnamiddag, de ene week badminton, de andere week volleybal. Voorkeur werd iets later gegeven aan badminton en deze sport werd hoe langer hoe populairder, vooral omdat het een sport is die door jong en oud beoefend kan worden.

Vandaag telt de badmintonclub van Loppem ongeveer 55 leden, een aantal dat net  zoals bij andere clubs voortdurend fluctueert. Onze jongste speler is 10 jaar oud, onze oudste heeft mijlpaal 70 overschreden. Niet enkel Zedelgemnaren komen wekelijks een pluimpje slaan, maar ook fanaten uit de wijde omgeving.

In de loop van de jaren werd het aantal uren speeltijd gewijzigd en uitgebreid. Vandaag wordt er gespeeld op dinsdag~  en donderdagavond. Sinds 1997 kunnen jongeren van 10 tot 15 jaar trainingslessen volgen op dinsdagavond.

Elk speelseizoen dat loopt van begin augustus tot eind juni heeft ook zijn jaarlijkse activiteiten:

  • Voor de jeugd
    • Afwisselend een traktaat voor Sint-Maarten of Sinterklaas, naargelang de datum
  • Voor de volwassenen
    • Elke eerste donderdag wordt er geklonken op het nieuwe jaar
    • Het speelseizoen sluit eind juni af met gezellig tafelen, al dan niet voorafgegaan door een buitenactiviteit
    • En dan is er nog het jaarlijkse weekendje

1 mei is traditioneel hét hoogtepunt van het speelseizoen, want dan wordt een recreantentornooi georganiseerd dat openstaat voor andere badmintonclubs.

In 2002 sloot Badminton Loppem zich aan bij de VBR – Vlaamse Badmintonliga voor Recreanten – en nemen we met een aantal spelers deel aan enkele recreantentornooien. Zo meten wij ons ieder jaar aan de spelers van onder meer de Brugse Badmintonclub, Oostende, De Haan.

Badminton Loppem blijft innovatief en waagde zich in het verleden ook aan de minder gekende sport “speedminton”, badminton als outdoor sport, maar ver weg van tuin~ en strandbadminton.